Barons de Rothschild Brut Champagne 75cl

Barons de Rothschild Brut Champagne er en kompleks vin til alle lejligheder. Den er ideel som aperitif eller til mad. Den går godt til såvel lette retter med f.eks. fisk og skaldyr, men er også rigtig god til lidt tungere retter med f.eks. kylling eller andet hvidt kød. Champagnen er også et fint og utraditionelt valg til ost.

529,75 kr.
Model/Artikelnr.: 1421031

En nøje afstemt blanding som giver en virkelig sofistikeret og velsmagende champagne.

Området og producenten:
De tre grene af Rothschild-familien er gået sammen om at skabe en enestående champagne. De er hver især eksperter på deres område, har høje krav til kvalitet og stor respekt for lange og gamle traditioner. Mayer Amschel Rothschild blev født i 1744 og siden hans grundlæggelse af Rothschild-dynastiet har syv generationer drevet firmaet med en god fornemmelse for de skiftende tiders tendenser.

Vinen:
Alle druerne til Barons de Rothschild Brut høstes i hånden og kommer fra de bedste områder i Champagne. Brut er lavet på en basevin bestående af 60% Chardonnay, og de sidste 40% er en blanding af Pinot Noir og Pinot Meunier. Mange champagner laves på druemosten fra både første og anden presning, men til Barons de Rothschild champagne anvendes kun druemosten fra første presning.

Druemosten fra første presning hældes i små tanke, hvor frugtrester får lov til at falde til bunds, så mosten bliver så klar som muligt. Første gæring sker i små tanke af rustfrit stål. Gær tilsættes hver enkelt tank. Tankene er temperaturkontrolleret og gæringen foregår ved lav temperatur. Herefter finder den malolaktiske gæring sted. Efter klaring og filtrering blandes basevinen ofte med Reserve-vine fra tidligere årgange. Den blandede vin hældes på flasker, lidt gær og sukker tilsættes og vinen lagres ved lav temperatur (13ºC), hvorved de fine bobler dannes.

I slottets kældre ligger flaskerne godt beskyttet fra lys og gennemgår en langsom aldring. Barons de Rothschild Brut ligger i tre til fire år i kælderen, hvorefter champagnen færdiggøres og lagres mindst seks måneder, hvorefter den klargøres til salg.

I glasset:
Vinens glans og klarhed viser let gyldne lyse striber kombineret med meget fine bobler, som giver en overdådig, vedholdende skum. I duften fornemmes pære og mandler samt friske hasselnødder, der ledsages af hints af hvide blomster og en svag ristet duft. Smagen er først kraftig og pågående, hvorefter den bliver afrundet men stadig kraftfuld og alligevel behagelig behersket. Et tegn på den lange, traditionelle lagring i kældrene.

Barons de Rothschild Brut Champagne er en kompleks vin til alle lejligheder. Den er ideel som aperitif eller til mad. Den går godt til såvel lette retter med f.eks. fisk og skaldyr, men er også rigtig god til lidt tungere retter med f.eks. kylling eller andet hvidt kød. Champagnen er også et fint og utraditionelt valg til ost.

Serveres ved 8-10ºC.

Pressen:
Wine Spectator - 92 Point - "Rich and Somky, this creamy Champange features firm acidity framing the flavors of almond financier, strawberry pure, coffe and crystalized honey. Offers a focused finish, with spice and citrus peel accents."

Forslag til dig
Passer sammen med
User-Meinungen

Es existieren noch keine Bewertungen - geben Sie zuerst eine ab.

Bewertung hinzufügen:
Andre købte også