Castellblanc, Cava, Semi Seco

Castellblanc, Cava, Semi Seco, er sprudlende frisk, halvtør.

Vinen er god til aperitif, forretter og festlige lejligheder.

Serveringstemperatur 6-8°C.

90,00 kr.
Model: 1321005

Fra Skjold-Burne.DK

Castellblanch Cava kommer fra det spanske vindistrikt Penedès, syd for Barcelona.

De hvide druesorter der anvendes i Penedès er: Macabeo, Parellada og Xarel-lo, som trives godt i områdets ler-, granit- og kalkholdige jord. Når druerne høstes i september udvælges kun de allerbedste til Cava-produktionen. Druerne presses let - 150 kg druer bliver til 100 liter most af højeste kvalitet. 

Gæringsprocessen finder sted ved en lav temperatur under konstant overvågning. Når gæringen efter et par uger er forbi, hviler vinen til det følgende forår. Den stille vin tilsættes en nøje beregnet mængde sukker samt en rendyrket gærkultur, der ved den følgende gæring i flasken giver et tryk på ca. 6 atmosfærer - Carat Seco´s eftergæring i flasken varer i 15 måneder.

Når lagringstiden er forbi, anbringes flaskerne vandret i stativer. Flaskerne drejes jævnligt og rejses lidt efter lidt til lodret for at få bundfaldet til at samle sig ved proppen. Når flasken står lodret fryses bundfaldet til en isprop, der skydes ud. Vinen tilsættes en dosage af rørsukker og drue-alkohol. Champagneproppen sættes i og fastholdes af en ståltrådsagraf.

Pressen:
VinAvisen - 5 stjerner (Uge 51 / 2012)
BT - 5 stjerner / "Bronzemedalje"

Denne lækre, halvtørre Cava er tildelt: SILVERMEDAL på den prestigefyldte spanske vinkonkurrence "Zarcillo 2003", hvor ikke færre end 1.483 vine deltog.

 

 

VinAvisen

Seco er det spanske ord for tør - dog med en lille sødme. Altså ikke knastør, brut. Denne dejlige boblevin er seco og har en charmerende lille sødme. Dertil fine, stadige bobler, en ren drue-smag og en lang eftersmag.

VinAvisen

Forslag til dig
Best together
Reviews

There is no reviews yet. Be the first to write us your opinion

Add review:
Customers who bought this item also bought