Charles Mignon, Brut, 1er Cru

En flot gylden farve i glasset med flot spil fra boblerne. Duften er ekspressiv med toner af hyld, frisk græs og lidt grønne æbler. Smagen er fokuseret med sprød grøn frugt og fornemmelsen af sommer. En god balanceret mousse giver en vin i god balance.

En fremragende aperitif og en dejlig ledsager til alle retter.

Serveringstemperatur 8-10°C.

280,00 kr.
Model: 1421001

Fra Skjold-Burne.DK

En Champagne hvor alle druerne er høstet fra marker med 1er Cru klassifikation. Høj kvalitet fra en lille kvalitets bevidst producent.

Området og producenten:
Champagnehuset Charles Mignon ligger i den kendte Champagneby, Epernay i Marne-dalen, syd for Champagnehovedsteaden, Reims.

Druesammensætningen sikrer at Champagnen altid er ensartet i smagen, når den forlader huset. Den anden gæring i flasken finder sted i Charles Mignons kølige kældre. Den lave kældertemperatur giver en langsom gærings- proces i flasken, som udvikler de fineste bobler.

Når gæringen i flasken er forbi, anbringes flaskerne vandret i stativer, hvor de drejes og rejses langsomt til lodret stilling, så depotet, bundfaldet, kan samles ved den midlertidige prop. Depotet fryses til en isprop, der skydes ud. Flasken efterfyldes med den samme vin, inden den endelige prop sættes i og bindes til flasken med en ståltrådsagraf.

Vinen:
Charles Mignon Premier Cru er produceret på Champagnes store druesorter: Pinot Noir 75% og Chardonnay 25%. Druerne er høstet på Premier Cru- og Grand Cru-jorder i Côte des Blancs og i Montagne de Reims. Vinificationen er traditionel. Den første gæring finder sted ved en lav, kontrolleret temperatur. Champagnen er sammensat af årgangene 2000 og 2001 samt 15% Vin de Reserve.

Pressen:
Ekstra Bladet - 5 stjerner - "Hengemt frugt i duften. Pærer, citrus, røde æbler og mineraler. Rimelig fyldig og dyb champagne. Lang eftersmag." (27-12-2014)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Klassisk tør Champagne med brød og æbler i næsen og hyld og eksotisk frugt i munden pakket ind i noter af toast..." (08-12-2014)

VinAvisen - 5 stjerner - "En ægte champagne og en rigtig god champagne. Faktisk ustyrligt lækker med sin duft af frugt og brød og sin harmoniske smag med blød syre." (Uge 22 / 2013)

Ekstra Bladet - 5 stjerner - "Let duft af grønne æbler, og en rimelig fyldig champagne med markant frugtsmag. Flot mousse og meget elegant stil. Man får meget for pengene her." (29-12-2012) 

Forslag til dig
Best together
Reviews

There is no reviews yet. Be the first to write us your opinion

Add review:
Customers who bought this item also bought