Charles Mignon, Cuvée Comté de Marne, Brut, Grand Cru

Charles Mignon, Comte de Marne, Grand Cru Champagne har en fortryllende duft med hvide blomster, grønne æbler og citrus noter. Smagen er blød med en kraftfuld mousse og smagsnoter af acacie, citrus og en flot balance.

Særdeles velegnet til enhver festlig lejlighed og fiskeretter især.

Serveres ved 10-12°C.

550,00 kr.
Model: 1421011

Grand Cru Champagne på højt niveau fra Charles Mignon. Denne unikke flaske sender tankerne tilbage til gamle dage, indholdet er top med god friskhed og intensitet.

Området og producenten:
Charles Mignon er beliggende i Epernay, en af de vigtigste byer i Champagne regionen. Her ligger mange store huse, men kun ganske få der som Charles Mignon har familiekarakter og holder fast i sin identitet. Alle vine produceres med et øje på familiens traditioner gennem tiden og Bruno Mignon sørger for at hans familietraditioner holdes i hævd. Kældrene ligger dybt under byen og her får Champagnerne lov til at udvikle deres kompleksitet til glæde for den sande livsnyder.

Comte de Marne cuvéerne er topserien fra Charles Mignon. Navnet stammer fra en gammel adelsmand som giftede sig ind i Mignon familien i 1893.I 1998 startede Mignon produktionen af denne serie i hans ære. Alle vinene i denne serie er fremstillet med de bedste udvalgte druer, fra de bedste parceller og vinificeret under nøje overvågning. Alle vine tappes i tunge antikke flasker.

Markerne i Champagne distriktet gives point for deres fortræffeligheder inden for forskellige underkategorier, lige fra hældningsgrad, soltimer og druesort til udbytte. Kun ganske få marker tildeles de maksimale 100%, der skal til, for at være Grand Cru.

Vinen:
Denne cuvée er sammensat af druer fra gode parceller omkring de to landsbyer; Montagne de Reims og Côte de Blancs. Alle disse marker har Grand Cru status. Blandingen er 55 % Pinot Noir og 45 % Chardonnay. Pinot Noir tilføjer dybde og kompleksitet til den endelige vin og Chardonnay giver friskhed og elegance! En klassisk kombination her i Champagne.

Vinen er produceret i begrænset mængde på 30.000 flasker samt enkelte i større format. Inden endelige dosage lagres vinen i 3-4 år på bundfaldet i flasken. Dette tilfører ekstra dimensioner til duft og smag.

Pressen:
VinAvisen - 5 stjerner - "En sky af næsten mikroskopiske bobler stiger op igennem glasset med denne fornemme og meget charmerende Grand Cru champagne. Den har en liflig duft og en herlig, blød og lækker smag med noter af mandarin og honning." (Uge 1 / 2012-2013)

BT - 5 stjerner - "Medium kraftig, tør, små bobler, lækker champagne, saftig og harmonisk elegant, flot, dyb, rund smag, frisk og med et lille behageligt modent pærepræg." (29-12-2012)

FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Imponerende Champagne med markant fremtoning med noter af æble, citrus og rugbrød. En fortryllende Champagne." (10-12-2012)

Politiken - 5 vinglas - "Fyldig og intens i mørk, kraftfuld og lidt rustik stil med rugbrød, brune æbler og let ulden tone." (24-12-2011)

Ekstra Bladet - 5 stjerner - "God duft og smag, flotte bobler, BEDSTE CHAMPAGNE." (25-12-2010)

Forslag til dig
Best together
Reviews

There is no reviews yet. Be the first to write us your opinion

Add review:
Customers who bought this item also bought