Charles Mignon, Demi Sec, 1er Cru

Fin elegance med små fine bobler. Ekspressiv duft af abrikos og tropiske frugter, samt citronskal. Smagen har en fin sødme der balancerer fint med frugtintensiteten i vinen. Her er noter af tropiske frugter og modne æbler.

En herlig ledsager til søde kager og frisk frugt.

Serveringstemperatur 8-10°C.

280,00 kr.
Model: 1421019

Fra Skjold-Burne.DK:

Herlig frisk Champagne i den søde ende af spekteret. Denne Champagne er den perfekte ledsager til kager med nødder eller frisk frugt.

Området og producenten:
Charles Mignon er beliggende i Epernay, en af de vigtigste byer i Champagne regionen. Her ligger mange store huse, men kun ganske få, der som Charles Mignon har familiekarakter og holder fast i sin identitet. Alle vine produceres med et øje på familiens traditioner gennem tiden og Bruno Mignon sørger for, at hans familietraditioner holdes i hævd. Kældrene ligger dybt under byen og her får Champagnerne lov til at udvikle deres kompleksitet til glæde for den sande livsnyder.

Vinen, der skal ende som champagne gennemgår en anden gæring i flasken. Dette sker i Charles Mignons kølige kældre, hvor den lave kældertemperatur giver en langsom gæringsproces i flasken og derved udvikles de fineste bobler. Når gæringen i flasken er forbi, anbringes flaskerne vandret i stativer, hvor de drejes og langsomt vendes til lodret stilling med proppen nedad, så depotet (bundfaldet), kan samles ved den midlertidige prop. Depotet fryses til en isprop, der skydes ud. Flasken efterfyldes med den samme vin, inden den endelige prop sættes i og bindes til flasken med en ståltrådsagraf. Under denne sidste proces tilføres en anelse rørsukker til vinen, der ender med at have en god integreret sødme i smagen.

Vinen:
Charles Mignon Premier Cru er produceret på champagnes store druesorter: Pinot Noir og Chardonnay. Druerne er høstet på Premier Cru- og Grand Cru-jorder i Côte des Blancs og i Montagne de Reims.

Vinificationen er traditionel. Denne Demi-Sec har en anelse sødme og har mellem 30 og 50 gram restsukker pr. liter.

Pressen:
Vinbladet - 90 point - "Eksotisk duft, fersken, lakrids og krarmel. Fyldig smag, fin sødme der afslutter i eftersmagen med fin frugt." (dec.-feb. nr. 2014/2015) 

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Elegant og præcis Demi-Sec Champagne fra Charles Mignon med tilpas underspillet sødme. Eksotisk frugt i næsen og noter af nødder og friske kantareller i munden." (17-06-2013)

VinAvisen - 5 stjerner - "Denne champagne er demi sec - hvilket faktisk betyder, at den er halvsød. Den har fine bobler og dejlig frugt..." (Uge 52 / 2010)

Forslag til dig
Best together
Reviews

There is no reviews yet. Be the first to write us your opinion

Add review:
Customers who bought this item also bought