Charles Mignon, Sec, 1er Cru

Charles Mignon Sec, 1. Cru Champagne er flot blank i glasset med gyldne nuancer og en frisk duft af blomster og sødlig frugt. Smagen er medium fylde med en frisk drue-sødme og en flot elegant afslutning.

Denne Champagne er velegnet som apperitif eller som ledsager til søde anretninger.

280,00 kr.
Model: 1421003

Skjold-Burne.DK skriver:

En specialitet, her er en god Champagne fra en familieejet producent med en anelse restsødme. Det giver en vin der er perfekt som ledsager til fx kransekagen nytårsaften.

Champagnehuset Charles Mignon ligger i den kendte Champagneby, Epernay i Marne-dalen, syd for "Champagnehovedsteaden", Reims.

Charles Mignon Premier Cru er produceret på Champagnes "store" druesorter: Pinot Noir 75% og Chardonnay 25%. Druerne er høstet på Premier Cru- og Grand Cru-jorder i Côte des Blancs og i Montagne de Reims.

Vinificationen er traditionel. Den første gæring finder sted ved en lav, kontrolleret temperatur. Champagnen er sammensat af 3 forskellige årgange, samt 15% Vin de Reserve. Sammensætningen sikrer, at Champagnen altid er ensartet i smagen, når den forlader huset. Den anden gæring i flasken finder sted i Charles Mignons kølige kældre. Den lave kældertemperatur giver en langsom gæringsproces i flasken, som udvikler de fineste "bobler". Når gæringen i flasken er forbi, anbringes flaskerne vandret i stativer, hvor de drejes og rejses langsomt til lodret stilling, så depotet, bundfaldet, kan samles ved den midlertidige prop. Depotet fryses til en isprop, der skydes ud. Flasken efterfyldes med den samme vin, inden den endelige prop sættes i og "bindes" til flasken med en ståltrådsagraf. Denne SEC kvalitet tilsættes på dette tidspunkt en anelse druesukker for at få lidt mere sødme i den endelige vin.

Serveringstemperatur 8-10°C.

Pressen:
Dagens.dk - 5 stjerner (03-12-2013)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Elegant og let drikkelig Sec Champagne fra Charles Mignon med fin afbalanceret sødme. En champagne i den mere eksotiske stil i både næse og mund, med noter af abrikos og forårshonning, med også med et klassisk touch af nødder og toast. Velegnet som aperitif." (02-12-2013)

VinAvisen - 5 stjerner

Forslag til dig
Best together
Reviews

There is no reviews yet. Be the first to write us your opinion

Add review:
Customers who bought this item also bought