Green Spot, 70 cl.

Green Spot fra Single Pot Still et af Irlands mest elskede og autentiske whiskymærker. Whiskeyen er netop blevet relanceret med et skarpere grafisk udtryk – leveres i et flot gavehylster.

399,00 kr.
Model: 175479

Farve: Gylden ahornsirup med raps farvede kanter. 

Duft: Revet citrus og orange skal – den nærmest æteriske frugt duft smelter sammen med bygmalt, maltsukker og lidt nybrændt amerikansk egefad. 

Smag: Associationer til Irlands bløde græsklædte bakker dukker op. Grønne æbler, nelliker, maltsukker og fløjlsblød egefadssødme kæler blidt for munden. Eftersmagen bliver langsomt fedmefuld og er fyldt med brune krydderier og fin brændt fadkarakter. 

Kommentar: I dag er Green Spot Pure Pot Still Irish Whiskey et af Irlands mest elskede og autentiske whiskymærker. Whiskeyen er netop blevet relanceret med et skarpere grafisk udtryk – leveres i et flot gavehylster. 

Green Spot er et af de ældste irske whiskymærker. Historien bag Green Spot starter hos Mitchell så langt tilbage som i 1887. Mitchell familien var en entreprenant købmandsfamilie som siden 1805 havde drevet forretning i Dublin. 
Efterhånden som familie virksomheden voksede, blev sortimentet udvidet med egne aftapninger af den lokale whiskey fra, det dengang i 

Dublin beliggende, Old Jameson Distillery. Tomme vinfade og hedvinstønder fra Portugal og Spanien blev påfyldt nydestilleret whisky og lagret i mange år under Mitchell familiens butik i Fitzwilliam Street. 

Købmandshandlens kunder kunne i en lang årrække vælge mellem en Blue, Red, Yellow og Green Spot aftapning alle med forskellige aldre og karakter. Det var dog altid Green Spot kunderne helst ville have og whiskymærket overlevede da også tidens tand uberørt helt frem til slutningen af 1960’erne, hvor Jameson destilleriet i Dublin lukkede og produktionen blev flyttet til Midleton destilleriet i Cork.

 

Alkohol: 40 vol. %

Forslag til dig
Best together
Reviews

There is no reviews yet. Be the first to write us your opinion

Add review:
Customers who bought this item also bought