Niepoort - 10 Years Old Tawny, 75 cl.

Niepoort Tawny 10 Years Old har en smuk rød orangegylden tone, smagen er fyldig, behagelig krydret med strøg af mandel og megen frugt, den afsluttende bouquet er krydret ”varm”. Portvinen er god til desserter, ost og som aperitif samt til en god cigar. Der produceres ca. 12.000 flasker om året.

279,75 kr.
Model: 2121017

Niepoort 10 Years Old Tawny

Niepoort er et privatejet familiefirma, som er grundlagt i 1842.

I dag drives firmaet af Rolf van der Niepoort og hans søn Dirk, der er 4. og 5. generation. Niepoort får sine druer fra en række små vinbønder i Pinhão- dalen og fra sine egne vingårde Quinta de Napoles og Quinta do Carril, der begge ligger ved Tedo-floden.

Vinstokkene vokser på terrasse-anlagte bjergsider. De bedste druer kommer fra terrasser, som ligger mindre end 500 meter over havets overflade. Der findes over 80 forskellige druesorter, som er tilladt i portvinsproduktionen. De mest plantede blå druesorter hos Niepoort er: Touriga Nacional, Tinta Barocca, Touriga Francesa, Tinta Cão og Tinta Roriz (Tempranillo).

Når druerne høstes i den sidste uge i september og i den første uge i oktober, er de fuldmodne og af høj kvalitet. Vinificationen er traditionel. Druerne trædes med fødderne i lagares og gæringen begynder. Når mosten har nået 4% alkohol, trækkes den over i et kar med et forud beregnet kvantum druespiritus med en høj alkoholstyrke og gæringen standser omgående. Der tilsættes ca. 100 liter brandy, med en alkoholstyrke på 75 – 80%, til 500 liter most.

Resultatet er en sød vin med en alkoholstyrke på ca. 20%. Dette råmateriale bringes til Niepoorts lagerhus i havnebyen Vila Nova de Gaia ved Douro-floden. Her modnes vinen på Piper af egetræ, som rummer det traditionelle portvinsmål, 500 liter. Niepoort Tawny 10 Years Old er sammensat af vine, der har en gennemsnitsalder på 10 år.

Der produceres ca. 12.000 flasker om året.
Niepoort Tawny 10 Years Old har en smuk rød orangegylden tone, smagen er fyldig, behagelig krydret med strøg af mandel og megen frugt, den afsluttende bouquet er krydret ”varm”.

Portvinen er god til desserter, ost og som aperitif samt til en god cigar.

Serveringstemperatur 16 – 18°C.

Niepoort, 10 Years Old, har fået fantastisk anmeldelse i WineSpectator, juni 2003. Her blev 10 års portvine anmeldt, 2 portvine fik tildelt hele 95 point - Niepoort og Quinta do Crasto - Niepoort koster dog under halvdelen af Quinta do Crasto. Wine Spectator skrev om Niepoort: "Dirk Niepoort is the master of fine old tawnies. His family, which has owned this small Port house for generations, has always made the best 10-year-old tawny. This offers amazing aromas of orange and lemon peel, with hintes of toffee, caramel and honey. Full-bodied and luscious, with lots of sweet fruits and a long subtle finish that goes on and on. This is really the benchmark for 10-years-old tawnies". Karakterskalen 95-100 point gives til: "En klassiker"

Endvidere er portvinen tildelt GULD-MEDALJE i B.T., 20. dec. 2002: ”Det er længe siden, smagepanelet i B.T.’s Vintest har været så enige om en guldmedalje. Alle seks smagere havde Niepoort 10 Years Old som vindervinen. Portvinshuset Niepoort & Co. er helt og holdent familieejet, og druerne til guldmedaljevinderen kommer hovedsageligt fra familiens egen vingård, Quinta do Nápoles, tæt ved Pinhão i hjertet af Douro-dalen, men familien har tillige haft årelange kontrakter om levering af druer med nogle små og mellemstore vinavlere på klasse A-jord i nærheden. Det er én af forklaringerne på vinens høje kvalitet. De andre ligger i mesteren Dirk van der Niepoorts store viden, erfaring og dygtighed.”

Land: Portugal
Region: Douro
Drue: Touriga Nacional, Tinta Barocca, Touriga Francesa, Tinta Cão og Tinta Roriz
Indhold: Portvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 20.00
Forslag til dig
Best together
Reviews

There is no reviews yet. Be the first to write us your opinion

Add review:
Customers who bought this item also bought