Niepoort - 20 Years Old, 75 cl.

Niepoort Tawny 20 Years Old har en smuk orangegylden tone med solnedgangens glød, smagen er fyldig, behagelig krydret med strøg af honning, mandel og megen frugt, den afsluttende bouquet er krydret fra honnig til peber. Portvinen er god til desserter, ost og som aperitif.

539,75 kr.
Model: 2121019

Niepoort 20 Years Old 75 cl.

Niepoort er et privatejet familiefirma, som er grundlagt i 1842.

I dag drives firmaet af Rolf van der Niepoort og hans søn Dirk, der er 4. og 5. generation. Niepoort får sine druer fra en række små vinbønder i Pinhão- dalen og fra sine egne vingårde Quinta de Napoles og Quinta do Carril, der begge ligger ved Tedo-floden.

Vinstokkene vokser på terrasse-anlagte bjergsider. De bedste druer kommer fra terrasser, som ligger mindre end 500 meter over havets overflade. Der findes over 80 forskellige druesorter, som er tilladt i portvinsproduktionen. De mest plantede blå druesorter hos Niepoort er: Touriga Nacional, Tinta Barocca, Touriga Francesa, Tinta Cão og Tinta Roriz (Tempranillo).

Når druerne høstes i den sidste uge i september og i den første uge i oktober, er de fuldmodne og af høj kvalitet. Vinificationen er traditionel. Druerne trædes med fødderne i lagares og gæringen begynder. Når mosten har nået 4% alkohol, trækkes den over i et kar med et forud beregnet kvantum druespiritus med en høj alkoholstyrke og gæringen standser omgående. Der tilsættes ca. 100 liter brandy, med en alkoholstyrke på 75 – 80%, til 500 liter most.

Resultatet er en sød vin med en alkoholstyrke på ca. 20%. Dette råmateriale bringes til Niepoorts lagerhus i havnebyen Vila Nova de Gaia ved Douro-floden. Her modnes vinen på Piper af egetræ, som rummer det traditionelle portvinsmål, 500 liter. Niepoort Tawny 20 Years Old er sammensat af vine, der har en gennemsnitsalder på 20 år.

Der produceres ca. 8.000 flasker om året.
Niepoort Tawny 20 Years Old har en smuk orangegylden tone med solnedgangens glød, smagen er fyldig, behagelig krydret med strøg af honning, mandel og megen frugt, den afsluttende bouquet er krydret fra honnig til peber.

Portvinen er god til desserter, ost og som aperitif. Serveringstemperatur 16 – 18°C

Vinen er tildelt TOPKARAKTER og de maksimale 5 ud af 5 glas i Smag & Behag, dec. 2002

Endvidere de flotte 94 point i Wine Spectator, september 2003, der bl.a. skrev følgende: "This is what 20-years-old is all about! This is superb!"

Et lille vidunder - Politiken 6/11-2004, her skriver Henrik Steen Larsen bl.a.:".......et lille vidunder af elegant intensitet. Duft af tørret orange, læder og træ. Næsten som en ædel, gammel cognac. Koncentreret, men dog elegant smag med moderat sødme og en karakterfuld antydning af tørhed."

Land: Portugal
Region: Douro
Drue: Touriga Nacional, Tinta Barocca, Touriga Francesa, Tinta Cão og Tinta Roriz
Indhold: Portvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 20.50
Forslag til dig
Best together
Reviews

There is no reviews yet. Be the first to write us your opinion

Add review:
Customers who bought this item also bought