Niepoort - Tawny Dee, 75 cl.

Tawny Dee er en af 2 portvine (den anden er Niepoort Ruby Dum), hvor der refereres til den berømte historie fra Alice i Eventyrland, om to tvillinger, der opfører sig ens, men alligevel skiller sig ud fra hinanden.

Tawny Dee har gennem 3 år på små egetræsfade udviklet visdom og elegance samt noter af nødder og stenfrugt.

99,75 kr.
Model: 2121041

Niepoort Tawny Dee er en anmelderrost port og har blandt andet fået 5 ud af 5 stjerner hos både VinAvisen og Winelab.dk

Anmeldelsen fra Winelab lyder følgende:
"Dufter af tørrede frugter især figner men også mandler og nødder. Dufter præcist som at træde ind i butikken hos min mandel- og figenpusher i Porto! Smagen har stor cremet fylde med masser af chokolade, frisk frugt, mørke rosiner og syltedesvesker. Wow!"

 

Området og producenten:
Hos Niepoort har familien stået for driften i fem generationer. Som den seneste har Eduard Dirk Niepoort overtaget firmaet i 2005, da hans far gik på pension. Man har altid tilstræbt, at to generationer har arbejdet sammen i firmaet, for at bevare ånden og stilen i vinen. Dirk har været i firmaet siden 1987. Han har fra start haft sine egne visioner, som blev vakt under hans studietid i bl.a. Schweiz. Dirk vil gerne beholde stilen i huset, men samtidig forbedre tingene. Familiens produktion af portvine har altid været af meget høj kvalitet. Vine med stor koncentration og lang holdbarhed. Huset Niepoort har i mange år været berømt for sine klassiske portvine af meget høj kvalitet. Den tradition kan føres tilbage til 1842, hvor det familieejede firma blev grundlagt.

Vinen:
Tawny Dee og Ruby Dum. Med disse 2 portvine vil Niepoort prøve at synliggøre forskellen på Tawny og Ruby på en ny måde. Grundlæggende så fremstilles disse 2 portvine ens. Druerne høstes i hånden i Cima Corgo underområdet i Douroregionen. Der høstes fra 30 år gamle vinstokke med et miks af mange lokale druer. Druerne presses i store åbne cement lagares, og gæringen stoppes ved tilsætning af druesprit. Herfra sker så den forskelligartede udvikling. Tawny Dee lagres i små egetræsfade for at udvikle sig hurtigt og få en lysere farve og typiske Tawny karaktertræk. Tappes efter 3 4 år på fad. Tawny Dee indeholder lige under 100 gram restsukker pr. liter.

I glasset:
Tawny Dee fremstår teglrød i glasset med friske duftnoter af nødder og tørrede frugter. I munden fremstår portvinen elegant med bløde tanniner og en god balance. Smagsnoterne går i retning af røde kirsebær, læder og tørret frugt.

En god ledsager til desserter med nødder eller frugt. Ligeledes en god ledsager til tørre oste som manchego eller Gruyere.

Serveringstemperatur 8-10°C.

 

Forslag til dig
Best together
Reviews

There is no reviews yet. Be the first to write us your opinion

Add review:
Customers who bought this item also bought